SpelersMarja de Leeuw

Oprichtster Improtheater voor de Leeuwen
Leef je droom. Mijn droom was een eigen theatergroep oprichten waarbij ik zelf de mensen kon benaderen die me zouden inspireren. Die droom is uitgekomen. Met sitekicks Frank en Anja ben ik gaan sparren en zo ontstond Improtheater Voor de Leeuwen.
De naam is bedacht door een vriendin. Je gooit je voor de leeuwen want voor improviseren is lef en vertrouwen nodig. De ander faciliteren zodat die nog mooier tot zijn of haar recht komt. Loslaten en kwetsbaar durven zijn. In al die naaktheid ontstaan de mooiste scenes.
Ik ben er trots op dat al deze mooie en lieve mensen al die jaren vertrouwen hebben gehouden in het concept en dat we al vele avonden ons publiek hopelijk, een leuke en ontspannen avond met een lach en een traan hebben mogen bezorgen.”


Jeroen Joosten

“Het heerlijke aan improtheater is voor mij dat ik steeds andere ‘ikken’ ontdek en beleef wanneer ik even in de huid van een ‘ander’ kruip.”Natascha Alberts

“Na een tussenstop van 3 jaar heb ik me weer aangesloten bij de improgroep. Ten eerste omdat de groep bestaat uit een geweldig stel mensen waar ik ontzettend veel plezier mee beleef , ten tweede omdat het spelen me enorm veel energie geeft en ten derde omdat het niveau hoog ligt. Ik leer iedere week weer bij. Het is daarnaast heel uitdagend om “out of the box” te denken en je volledig te kunnen laten gaan in het spel. Het is een dikke plus in mijn leven (en blijkt maar weer dat bloed kruipt waar het niet gaan kan!)”


Irmgard Pott

“Na een aantal jaren theatersport werd het tijd voor meer verdieping. Daarom sprong ik een gat in de lucht toen ik gebeld werd door Marja of ik interesse had om mee te gaan spelen. De ‘klik’ met de andere spelers was er meteen en deze ‘klik’ wordt alleen maar groter. Iedere woensdagavond is een feestje. Het voorbereiden en het uiteindelijk spelen, van onze voorstellingen voelt voor mij als de kers op de taart. Hoop nog heel lang van deze taart te kunnen genieten.”Tineke Tiemes

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, iets creatiefs, verdiepend en wilde graag weer iets leren.
IMPRO theater biedt me dit. Ik mag in allerlei gedaantes verschijnen, me verdiepen in verschillende karakters en het leren om het mooi en geloofwaardig neer te zetten. De regisseur reikt aan en samen met de andere spelers komt het tot scenes die ontroeren of juist heel hilarisch zijn.
Voor mij is het een enorme uitdaging, het niveau van de andere spelers is hoog, maar telkens weer is het een hele bijzondere, verrassende avond.”

Rob Burrow

“Mezelf verrassend tegenkomen, dat is impro voor mij. Verdiepen, beleven en het leven zelf verkennen, met een geweldige groep authentieke mensen.

Als ondernemer en vader zit ik vaak in verschillende rollen en kunnen belangen hoog oplopen. Dit is een heerlijke uitlaatklep voor me, soms zit mijn hoofd nog vol van de dag en ga ik bevrijd weer naar huis om de volgende dag de wereld weer te gaan veroveren.”Jaap Schoenmakers

Muzikaal ondersteuner

“Geweldig om met deze groep mensen om mij heen scenes al improviserend muzikaal te ondersteunen.”


Jobert Franken

Improtrainer
“Improtheater gebruik ik al jarenlang als een methode om mensen uit hun comfort zone te halen en zichzelf op een andere manier te laten zien. Daarnaast verzorg ik improtheatercursussen en ben ik gasttrainer bij diverse theatergroepen.

Als improtrainer vind ik het belangrijk dat je als speler constant alert blijft en in contact bent met wat er op de vloer gebeurt. Daarbij is durven te spelen met stiltes belangrijk. Improtheater kan je als speler op de vloer kwetsbaar en onzeker maken. Ik zorg daarom naast een veilige sfeer voor positieve energie en spelplezier.”